torsdag den 5. juni 2008

En tur i ørkenen

Størstedelen af Syrien er – som resten af Mellemøsten – dækket af ørken og efter 4 måneder i landet var det vel på tide at komme ud og kigge på den! Blot 3 timers kørsel fra Damaskus ligger Palmyra, en oases midt i ørkenen ikke blot interessant for det golde landskab men også for de utrolige flotte og imponerende ruiner der ligger ved byen.

Vi tilbragte en hel dag i den bagende sol ved disse ruiner. Trods de imponerende attraktioner var der meget få turister og vi nød at få lov at gå rundt alene og nyde ruinerne og ørkenen. I ny og næ blev vi ”afbrudt” af en enkelt fyr på knallert der havde set os fra afstand og kørt ud for at forsøge at sælge os en kold sodavand eller hjemmelavet halskæde.

I Palmyra var vi også så heldige at få en ny ven. Muhammed er vaskeægte beduiner forklædt som forretningsmand eller var det omvendt? Han har 60 kameler som han bruger til at tager turister på kamelsafari i ørkenen. En af hans kameler, Casanova, blev nummer 2 til det årlige kamelvæddeløb – en begivenhed jeg helt sikkert skal til i år! Jeg var så heldig at få en lille tur på Casanova, og der er ingen tvivl om at han er en vinder!

Ingen kommentarer: